Slecht af te sluiten ramen en deuren geven gelegenheid tot een inbraak in uw woning of schuur/berging. Waarom zou u wachten met het vragen om een advies ter preventie van inbraak in uw woning. Met meer informatie kunt u uzelf of/en uw gezin een hoop zorgen besparen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen. Hierdoor verkleind u de kans het slachtoffer te worden van een inbraak.

U krijgt advies op basis van de regelgeving Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Nadat u een advies heeft ontvangen zijn er twee mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om de verbeteringen zelf aan te brengen waarna door ons een keuring wordt gedaan. Een andere keus is een erkend PKVW installatiebedrijf in te schakelen. Om de kosten te spreiden kunnen verbeteringen ook in fases worden aangebracht.

Als uw woning voldoet aan de eisen Politie Keurmerk Veilige Wonen kan het certificaat Veilige Woning bij de certificering-instelling worden aangevraagd. De verzekering kan zich, na een inbraak, zeer terughoudend opstellen als het om uitbetalen gaat. Niet zelden wordt maar een deel van het schadebedrag geheel niet uitgekeerd.

Het idee dat een wildvreemde persoon door uw woning heeft gelopen en alle laden en kasten heeft geopend om te zien of er iets waardevols weg te nemen is, heeft vaak een grote impact op mensen. Laat het u niet gebeuren.