Verblijfsveiligheid in en rond kantoor en bedrijfspanden is van groot belang voor de subjectieve veiligheidsbeleving van personen die dagelijks op deze plekken aanwezig zijn. Toegang-autorisatie en controle op aankomende en vertrekkende personen verdient aandacht. Weet wie het pand in komen en weet wie er uit gaan. Ook in mogelijke expeditie-ruimten is het van belang dat er controle mogelijkheden aanwezig zijn die ongeautoriseerd verblijf in het pand voorkomt. Dit in kantooruren.

Buiten kantooruren spreekt het vanzelf dat het pand in goede orde achter blijft. Weerstandklasse II hang en sluitwerk, een goed functionerend alarmsysteem en afgestemde organisatorische maatregelen werken preventief. Met betrekking tot de buitenruimte is het aan te bevelen om deze ruimte schoon en goed verlicht te houden. Dit werkt eveneens preventief.

Het Veiligheid Advies Centrum Guldemond toetst, adviseert en begeleid utiliteitsprojecten binnen het kader van bouwkundige ontwerpen van kantoren en bedrijven. Ook openbare gelegenheden als hotels, pensions en andere openbare gelegenheden zijn in ons adviespakket opgenomen. Toetsing en advies kan plaats vinden op basis van de VRKI-kaart, weerstandklasse II of III de regelgeving BREEAM MAN 8 en BORG bouwkundig. En/of op basis van een daartoe gekozen veiligheidslabel.

In opdracht voert het VAC Guldemond een projectscan uit. Deze scan geeft aan waar crusiale plekken de aandacht verdienen en aanpassing of herstel noodzakelijk. Bij nieuwbouwprojecten is het aan te bevelen om in het ontwikkelend stadium een bouwkundige toets op het project te laten uitvoeren. Noodzakelijke bouwkundige aanpassingen in het ontwerp kunnen worden verwerkt in het definitief ontwerp.

In samenwerking met gecertificeerde installatiebedrijven en certificeringsinstellingen adviseert het VAC Guldemond met betrekking tot de bouwkundige maatregelen in relatie tot certificeringsvelden van verschillende certificeringsinstellingen.

Met betrekking tot de toepassing van het Politie Keurmerk wordt op basis van drie niveaucriteria getoetst en geadviseerd te weten: SKG® * (standaard, 3 min.inbraakwerend) SKG ® ** ( zwaar, 5 min.inbraakwerend) en SKG® *** (extra zwaar, 10 min. inbraakwerend)

Het Veiligheid Advies Centrum Guldemond maakt deel uit van een breed netwerk van experts.